Over mij

Een paar voorbeelden van dingen die ik (voor je) kan doen:

  • contentstrategie/socialmediastrategie.
  • projectmanagement op het gebied van magazines, specials en online producties.
  • journalistieke producties (o.a. achtergrondverhalen, interviews, recensies, reportages). Gespecialiseerd in cultuur, psyche/maatschappij en interviews, maar breed inzetbaar.
  • pr-projecten.
  • leidinggeven aan/begeleiden van freelancers/redacteuren.
  • eindredactie, en/of het bepalen van een tone of voice.
  • copywriting.
  • een eindeloze hoeveelheid filmfeiten over je uitstorten.
  • vertellen over de interviews die ik heb gedaan, zoals Die Ene Wereldberoemde Zanger wiens antwoorden consequent ‘yes’, ‘no’ of ‘awesome’ waren, en De Acteur die bijna over zijn nek ging, stikkend in een oester, tijdens ons gesprek.
  • advies geven op het gebied van Italiaanse wijn (huidige favoriet: Roero Arneis), zonder te klinken als een wijnsnob, want zoveel weet ik er nou ook weer niet van.

Curriculum Vitae
E-mail: info[at]saramadou.nl
LinkedIn: sara-madou
Twitter: @saramadou

Werkervaring:
Januari 2018 – nu: freelance managing editor en adjunct-hoofdredacteur a.i. Grazia
Taken: o.a. coördinatie, eindredactie en bepalen contentstrategie van het weekblad // uitzetten van opdrachten, onderhouden van contacten en begeleiden van freelancers // beoordelen van teksten, maken van indeling, bedenken van specials

Januari 2018 – nu: eigenaar Shake productions
Onder andere projectcoördinatie, marketing- & pr-klussen en socialmediastrategie voor diverse opdrachtgevers // Schrijven van artikelen voor publieksbladen (o.a. Vogue, Santé, Vara gids, Libelle, Veronica magazine, Marie Claire, Revu) en commerciële titels (o.a. Head Office), tevens de vaste filmredacteur van Esquire // eindredactie voor commerciële bedrijven (o.a. Innocent), publieksbladen (o.a. Vogue) en boekenuitgevers (o.a. Mary Go Wild).

Oktober 2014 – Februari 2018: hoofdredacteur CJP media
Taken: o.a. het bepalen en onderhouden van de contentstrategie voor CJP.nl, C. magazine en social media // het opzetten/begeleiden en in samenwerking met webbouwers continu vernieuwen van de website // organiseren van events // leiding geven aan zeskoppige redactie // beheren van redactiebudget // schrijven van jaarplannen // aangaan van samenwerkingsverbanden met commerciële en culturele partners // het gezicht van de organisatie m.b.t. culturele communicatie voor jongeren // daarnaast voer ik de taken uit die ik in mijn vorige functie verrichtte en zette ik o.a. het door mijzelf bedachte project CJP Inspirators succesvol op poten (
www.cjpinspirators.nl)

Augustus 2011 – Januari 2018: freelance journalist
Schrijven van artikelen voor publieksbladen en commerciële titels // filmredacteur van Esquire // freelance eindredacteur

September 2011 – september 2014: coördinerend eindredacteur bij CJP.
Taken: o.a. begeleiden van driekoppige redactie // uitzetten van artikelen bij freelancers en redigeren van teksten voor Schoolmagazine (oplage: 400.000), CJP Magazine (100.000), C Magazine (20.000) en CJP.nl (150.000 unieke bezoekers) // schrijven van artikelen // coördineren van (online) projecten // uitvoeren van social media-strategie // bepalen van tone of voice // vervangen van de hoofdredacteur

December 2007- september 2011: Entertainmentredacteur Cosmogirl!
Taken o.a. dertien keer per jaar selecteren en schrijven van de coverstory, vier pagina’s entertainmentnieuws, human interest verhalen, celebrity-interviews. Verantwoordelijk voor beeld, site & social.

2004-juli 2010: Freelance journalist, o.a. Gala, ELLEgirl, NL20, Fancy, Celebrity, Univers, Mikrogids, Viva, Cosmopolitan, L’Officiel, Filmtotaal.nl.

Mei 2007-december 2007: Filmredacteur Mikro gids en KRO Magazine
Taken o.a. filmrecensies, achtergrondartikelen, gidstoelichtingen plus beeldredactie.

Opleidingen:
2006-2007: Pre-master Filmwetenschappen, Universiteit van Amsterdam
2002-2006: Schrijvende Pers (Tijdschrift en Nieuwe Media), Fontys Hogeschool voor Journalistiek te Tilburg

LinkedIn
Twitter
Facebook
Instagram